Instaview? - Instaview
10
page-template,page-template-page_fullwidth,page-template-page_fullwidth-php,page,page-id-10,page-parent,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

vadärinstaview2 

”Instaview är en plattform skapad för att lyfta fram och porträttera svenskar på Instagram”

Tanken med Instaview är att porträttera svenskar på Instagram. Vilka är personerna bakom användarnamnen och bilderna? Instaview vill vara en plattform för Instagrams svenskar för att få inspiration, tips och nya bekantskaper. Initialt kommer Instaview att presentera en ny intervju varje vecka och löpande fylla på med material som rör Instagrams community.

I Sverige är Instagram en av de absolut mest populära plattformarna. Enligt Orvesto Konsument 2013:2 (13 184 personer deltog i mätningen) har Instagram 1,67 miljoner svenska användare (över 16 år) varav 1 miljon använder Instagram dagligen. Där Facebook handlar mer om att dela och Twitter mer om att retweeta så handlar Instagram mer om att skapa. Orvesto Konsument skriver:

”Bilden är det nya ordet”

Skaparen av Instaview heter Joacim Lundin och han driver sidan som ett hobbyprojekt. Instaview och Instagram har inget samarbete.

Alla foton tillhör respektive fotograf om inget annat anges.

Instaview strävar efter jämn könsfördelning.