Om klickfarmar och bottar - Instaview
17803
post-template-default,single,single-post,postid-17803,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,no_animation_on_touch,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Om klickfarmar och bottar

Klickfarmar.

Bottar.

Vad är det egentligen och varför ska du bry dig?

Andy Hutchinson skriver i en lång artikel på PetaPixel om ”The Real Reason You Suck on Photo Sharing Sites: The Bots are Beating You” och det är riktigt bra läsning för dig som någonstans är intresserad av automatisering. Idag pratar vi om automatisering som något som eventuellt kommer att ta våra jobb i en inte allt för avlägsen framtid. Men automatisering är så mycket mer än ännu fler robotar vid ett löpande band.

En gång var det klickfarmar i Asien och Afrika som sålde likes för ören men idag får inte ens de några jobb. Bottarna, scripten och hacksen har tagit över och det finns många många utav dem. Självklart urholkar det värdet av konton och kan skapa en osäkerhet kring vad det faktiskt är du betalar för när du använder dig av ex. en influencer.

Det kommer bara att bli värre och det växande problemet resulterade faktiskt redan 2014 i vad som kallas ”Instagram Rapture” eller ”Instagram Purge”, där miljontals artificiella följare rensades bort.

Vad är din upplevelse av klickfarmar och bottar?

Läs hela artikeln här.

Joacim Lundin
joacimlundin@gmail.com

Skapare av Instaview, en plattform för att porträttera svenskar på Instagram.