Nu kan du dela upp till tio foton i ett enda inlägg - Instaview
17794
post-template-default,single,single-post,postid-17794,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-13.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive

Nu kan du dela upp till tio foton i ett enda inlägg

Instagram fortsätter ösa ut sina uppdateringar och i deras pressmeddelande står det att du från och med idag kan “dela upp till tio foton och videoklipp i ett inlägg på Instagram. Med den här uppdateringen behöver du inte längre välja det bästa fotot eller videoklippet från en upplevelse som du vill komma ihåg“.

Nedan följer en guide hämtad från Instagrams hjälpcenter.

Du kan ladda upp maximalt 10 foton och videoklipp och dela dem som ett inlägg i flödet:

  1. Tryck på och tryck sedan på Bibliotek längst ned på skärmen.
  2. Tryck på .
  3. Välj upp till 10 foton och videoklipp från telefonens bibliotek. Om du vill anpassa hur varje foto eller video beskärs trycker du på den och trycker på skärmen för att anpassa ur den ska vara placerad i ramen. Tänk på att du bara kan dela dina inlägg i kvadratiskt format, inte i liggande eller stående läge. När du är klar trycker du på Nästa överst till höger.
  4. Tryck på ett filter längst ned på skärmen för att tillämpa det på varje foto och videoklipp som du har valt eller tryck på ett foto eller videoklipp för att redigera det och lägga till filter individuellt.
  5. Om du vill ändra ordningen på dina foton och videoklipp trycker du och håller nere på ett av dem och drar det sedan till en annan plats. Om du vill ta bort ett foto eller videoklipp från inlägget trycker du och håller nere på ett av dem och drar det till överst på skärmen. När du är klar trycker du på Nästa överst till höger.
  6. Du kan lägga till en plats och text för hela inlägget och tagga någon i varje enskilt foto. Tryck på Tagga personer och svep sedan för att hitta fotot du vill tagga någon i.
  7. Tryck på Dela.

I flödet ser du det första fotot eller videoklippet från ditt inlägg med en rad punkter nedanför det. Det går att svepa för att se resten av fotona eller videoklippen som du har delat. I din profil ser du det första fotot eller videoklippet från ditt inlägg med överst till höger. Från din profil kan du trycka på inlägget och sedan svepa för att visa resten av de foton och videoklipp som du har delat.

Det går att gilla och kommentera ditt inlägg precis som ett vanligt inlägg. Kommentarer och gilla-markeringar visas för hela inlägget istället för på de enskilda foton och videoklipp som ingår i inlägget.

När du har delat ett inlägg med flera foton och videoklipp kan du redigera texten eller platsen. Du kan dock inte ändra ordningen, redigera eller ta bort delar av dina inlägg som du har delat. Du kan inte heller ändra de konton som du har taggat i ditt inlägg.

Tänk på att inlägg som innehåller flera videoklipp kan ta längre tid att ladda upp. Om ditt inlägg innehåller flera videoklipp ska du se till att du är ansluten till ett stabilt nätverk.

Den här funktionen kommer att distribueras globalt under de kommande veckorna för iOS och Android.

Joacim Lundin
joacimlundin@gmail.com

Skapare av Instaview, en plattform för att porträttera svenskar på Instagram.

No Comments

Post A Comment