Lisalove Bäckman ställer ut på Sågverket - Instaview
17933
post-template-default,single,single-post,postid-17933,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Lisalove Bäckman ställer ut på Sågverket


LisaLove Bäckman ställer ut 27 självporträtt på Sågverket. Utställningen heter Speglingar och hänger hela sommaren lång, med vernissage som start den 17 juni.

Följande text är hämtad från Facebook:
Sågverket presenterar stolt LisaLove Bäckman. Med sin spännande bildvärld tar hon med oss på en resa i drömmarnas land. Tillåt dig försvinna en stund för att bara uppleva och låt dig förföras av hennes starka bilder. LisaLove Bäckman är självlärd inom foto och bildbehandling och började sin upptäcktsfärd inom bildformen ”fotokonst” omkring 2014. Att skapa bilder är hennes andningshål i vardagen och just nu främsta uttryckssätt, ofta tillsammans med kortare texter.

”Jag attraheras av bilder som har en form av motsatsförhållande eller tvetydighet, så att det tar en stund att känna in bilden.”

För LisaLove är skapandeprocessen minst lika viktig som slutprodukten då det kreativa arbetet i sig ger meningsfullhet.

”Jag kan ha en bild i huvudet om vad jag vill åstadkomma innan jag börjar fotografera eller efterbehandla. Men när väl skapandet tar fart så agerar jag i hög grad på instinkt, framför allt när fotograferingen sker utomhus eller i en miljö som är omväxlande och inspirerande i stunden.”

LisaLoves bilder beskrivs gärna som lekfulla, drömska och vackra, samtidigt som de kan väcka olust och ofta också bär på en antydan av mörker.

Sågverket ligger 2 mil norr om Härnösand, i början av Höga Kusten.

Joacim Lundin
joacimlundin@gmail.com

Skapare av Instaview, en plattform för att porträttera svenskar på Instagram.