Instaview i tidningen Foto - Instaview
2210
post-template-default,single,single-post,postid-2210,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Instaview i tidningen Foto

”Jag är med i senaste numret av Tidningen FOTO”

Jag fick faktiskt nästan ett helt uppslag med fokus på min hobby.

Jag blev galet glad när de hörde av sig och kul att tidningen Foto blandar upp traditionellt foto med mobilfotografering. Min plattform, Instaview växer med fler internationella intervjuer, samarbeten och uppdaterat formspråk.

För dig som inte vet vad mitt hobbyprojekt går ut på så är tanken att vara en digital curator av primärt svenska fotografers verk och samtidigt låta de intervjuade få så mycket utrymme att de känner sig ha talat till punkt. Könsfördelningen är viktig för mig då antalet män som fått utrymme inom fotografin ofta överglänst antalet kvinnor. Det vill jag ändra på.

Mitt intresse för Instagram grundar sig i dess enkelhet. Du delar din bild i ett flöde och väljer själv hur mycket text, om någon, du ska addera till ditt verk. Ur ett demokratiskt perspektiv är tjänsten klockren eftersom du lika gärna kan använda en billig smartphone som en fullformatare med fläskiga objektiv när du laddar upp dina bilder.

Med 2 miljoner svenska användare är det roligt att se ett stort intresse för fotografi trots nedgången i försäljning av instegsmodeller när det gäller traditionell kamerautrustning.

Tack till dig som läser, utan ditt intresse och användarna som ställer upp hade Instaview enbart funnits i teorin. Läs och se om det kan vara något för dig. Är det det så får du även gärna följa Instaview på Facebook eller på Instagram.

Ha en skön lördag,

Joacim

Joacim Lundin
joacimlundin@gmail.com

Skapare av Instaview, en plattform för att porträttera svenskar på Instagram.