Instaview blev intervjuad av nyhetsbyrån TT - Instaview
3762
post-template-default,single,single-post,postid-3762,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Instaview blev intervjuad av nyhetsbyrån TT

Jag blev kontaktad av nyhetsbyrån TT som ville skriva en artikel om dolda Instagramstjärnor. Svenskar med många följare. Jag skulle svara på frågor om Instagrams genomslagskraft, Instaviews funktion och framtidsplaner. Huvudpersonen i artikeln var en av dessa dolda Instagramstjärnor, David Thomsson, även kallad thomssond (fotot ovan är hans).

”En annan som har förstått fototjänstens potential är Karlstadbon Joacim Lundin som startat Instaview, en plattform på nätet där han intervjuar och presenterar fotografer som är verksamma på Instagram. I maj fick han Scandinavian Photos stipendium för årets bloggprojekt och han siktar på att utöka samarbetet med såväl svenska som utländska fotografer. Han tror att dragningskraften i Instagram ligger i möjligheten att skräddarsy sitt flöde, till skillnad från Facebooks brus.

– Ur ett demokratiskt perspektiv är Instagram otroligt, det spelar ingen roll vad du har för kön, hur du ser ut eller varifrån du kommer för alla har tillgång till samma kvadrater. Utrustningen är sekundär och det kreativa fotot primärt, säger Joacim Lundin.”

Vad menar jag med ”att dragningskraften i Instagram ligger i möjligheten att skräddarsy sitt flöde, till skillnad från Facebooks brus”? Jag menar att med Instagram vet du vad du får. Du får foton och kreativa människors poster i ett flöde. Ibland med en story. Ibland med reklam. Oavsett så bestämmer du själv vilka du vill ha i ditt flöde. De du följer är de du får. Så fungerar inte Facebook direkt. Gillar någons kompis kompis något idiotiskt klipp så kan du ge dig den på att du får se det. Bruset kan bestå av allt.

Allt annat än foton.

Joacim Lundin
joacimlundin@gmail.com

Skapare av Instaview, en plattform för att porträttera svenskar på Instagram.