7 saker som gör Instagram Stories annorlunda än Snapchat - Instaview
16832
post-template-default,single,single-post,postid-16832,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

7 saker som gör Instagram Stories annorlunda än Snapchat

Jag förstår känslan att Instagram Stories är EXAKT samma sak som Snapchat men Romper har listat 7 saker som gör Instagram annorlunda än Snapchat och de punkterna listar jag med egna kommentarer här nedan:

  1. Instagram Stories har inga hundfilter eller något annat filter som använder sig av ansiktsigenkänning – det är sant men glöm inte att Facebook, som äger Instagram, nyligen köpte MSQRD som är riktigt bra på att lägga filter på ditt ansikte i realtid (ladda hem till iOS eller Android).
  2. Instagram Stories har däremot ett par vanliga filter mer än Snapchat – OK, här försöker Romper greppa halmstrån. Instagram har i själva verket 6 filter mot Snapchats 4 som påverkar din storys färger.
  3. Instagram Stories ger dig inga medaljer – Instagram är i grunden en bilddelningsplattform och Stories en funktion som du antingen använder eller inte. När det gäller Snapchat är ju själva idén att dela snaps där du blir belönad om du gör det tillräckligt ofta.
  4. Du kan ta screenshots av Instagram Stories utan att uppladdaren märker något – Här är den största skillnaden på listan mellan Instagram Stories och Snapchat och det största säkerhetshålet också men jag är övertygad om att Instagram kommer lansera någon funktion likt Snapchat här också. För dig som inte vet vad jag pratar om så får du som uppladdare en notis på Snapchat ifall en annan användare tar en screenshot av det du delar och på så vis är du ”skyddad” ifall någon vill använda ditt delade material på ett otillbörligt vis.
  5. Du kan stänga av ljudet på Snapchat – Än så länge finns det inget sätt där du kan stänga av ljudet på Instagram Stories. Det är en funktion som Snapchat har och en funktion som redan finns i Instagram när du tittar på användares videos i det vanliga flödet.
  6. Instagram Stories har fler ritmöjligheter – Här är jag personligen osäker till skillnaden.
  7. Instagram Stories är lättare att använda än Snapchat – Det håller jag helt med om men för min del handlar det mer om att Stories blir en del av ett ekosystem i den app som jag redan använder mest idag och att det är lättare att följa och hitta användares Stories. Det är även ex. tydligare hur du skickar meddelanden när du vill svara på en story.

Har du något du vill addera till den här listan så lämna gärna en kommentar här nedan!

Joacim Lundin
joacimlundin@gmail.com

Skapare av Instaview, en plattform för att porträttera svenskar på Instagram.